Lista: Snackisarna på vetenskapsmötet

Informations- och bildteknik håller på att förändra tekniken och vetenskapen. Det är huvudfokus när tusentals vetenskapsmän, journalister och beslutsfattare i helgen samlas för en av världens största vetenskapskonferenser i kaliforniska San Jose, AAAS (American Association for the Advancement of Science), som väntas locka med 8 000 besökare från 60 länder. Men konferensen handlar om mer än så. SvD:s Mikaela Åkerman har listat årets stora snackisar.

Publicerad
Annons

Snackisarna bland vetenskapsexperterna 5) Jakten på utomjordisk intelligens. Sedan 60-talet har vetenskapsmän försökt finna bevis på intelligent, utomjordiskt liv. Först, genom att använda sig av radio, och senare, med hjälp av optiska teleskop. Sökandet, som fått namnet Seti (the search for extraterrestrial intelligence), har hittills varit resultatlöst. En del har därför menat att vi människor aktivt måste sända ut signaler, och så har också gjorts. Men kan det finnas några risker med att försöka kalla tills oss utomjordiskt liv? Vilka är fördelarna?
SvD har listat årets stora snackisar på helgens vetenskapskonferens AAAS i Kalifornien – bläddra vidare.

4) Supersyn i sikte Så många som 285 miljoner människor uppskattas enligt Världshälsoorganisationen ha problem med synen. Med det sagt är det kanske inte så konstigt att många vetenskapsmän och ingenjörer försöker komma på sätt att förbättra synförmågan med hjälp av ny elektronik, proteser och olika typer av bärbar teknologi. Under mötet kommer de senaste prototyperna på området att visa upp, däribland världens första teleskopiska kontaktlins.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons