Vi behöver din hjälp att rösta fram en vinnande kandidat

Alfred Nobel, Gudrun Sjödén, Robyn, Bert Karlsson. Till synes helt olika, men med ett gemensamt – de var eller är fantastiska företagsbyggare. Under hela våren kommer vi att rikta strålkastarljuset mot våra svenska entreprenörer för att slutligen utse den främsta genom tiderna. Var med och rösta fram SvD Alla tiders entreprenör.

Maria Rimpi
Publicerad
Annons

Nationalencyklopedins beskrivning av en entreprenör är torr och saklig – ”en person som t ex startar nya företag eller utvecklar nya idéer.” Punkt. Men bakom varje företag, varje bra idé, varje framgångsrik produkt finns kött och blod och en spännande historia att berätta. I vår kommer vi därför, i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria, att skriva om 100 makalösa entreprenörer. Med kreativitet och mod har de lyckats bygga några av de företag som präglat och fortfarande präglar vårt svenska näringsliv. Men vi stannar inte där. Med läsarnas hjälp tänker vi utse en av dessa 100 till SvD Alla tiders entreprenör. Tävlingen startar i dag och du kan rösta på www.svd.se/ate fram till den 16 maj.

I Sverige har vi många entreprenörer vi kan vara stolta över och det har inte varit någon lätt uppgift att sålla ut de 97 som finns med på listan. En del är folkkära företagskändisar, andra mer anonyma namn bakom välkända produkter och företag. För urvalet svarar en minst sagt prominent jury, där bland annat förra näringsministern Mona Sahlin och Investors vd Börje Ekholm ingår. I juryn sitter också Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist, Nordeas hedersordförande Hans Dalborg, entreprenören och Humblestorms vd Mernosh Saatchi, Carnegies vd Thomas Eriksson, Centrum för Näringslivshistorias vd Alexander Husebye, SvD:s vd Gunilla Asker och SvD:s redaktionschef Olle Zachrison.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons