Frukosttips nytt bloggämne

Allt fler tonårstjejer går till skolan med tomma magar. Men inte Victoria Andersson, som i stället gör allt för att hindra utvecklingen med sin frukostblogg. ”Det känns skönt att omvända läsare”, säger hon.

Publicerad
Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig?

Abba Maria 28 år, Umeå:– Alltid en ordentlig frukost, det behöver jag för att klara dagen. Det ska vara bröd, gröt eller yoghurt. Det ska vare en god havregrynsgröt, smoothie och hårdbrödmacka.

Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig? Abba Maria 28 år, Umeå:– Alltid en ordentlig frukost, det behöver jag för att klara dagen. Det ska vara bröd, gröt eller yoghurt. Det ska vare en god havregrynsgröt, smoothie och hårdbrödmacka.

Foto: THERESE JAHNSON
Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig?

Anna Novotny, 24 år, Stockholm:–  Oftast äter jag frukost, men kanske inte den bästa. Man är för trött och hinner inte satsa på det. Det viktigaste är havregrynsgröt, fil och frukter.

Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig? Anna Novotny, 24 år, Stockholm:–  Oftast äter jag frukost, men kanske inte den bästa. Man är för trött och hinner inte satsa på det. Det viktigaste är havregrynsgröt, fil och frukter.

Foto: THERESE JAHNSON
Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig?

Ester Harrius, 23 år, Stockholm: – Äter frukost varje morgon. Numera vill jag alltid ha gröt, fil och frukt. Den perfekta frukosten när man har gott om tid innehåller ägg, fruktsallad och havregrynsgröt. Det kan verka äckligt med gröt, men det är gott och man känner att det är nyttigt.

Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig? Ester Harrius, 23 år, Stockholm: – Äter frukost varje morgon. Numera vill jag alltid ha gröt, fil och frukt. Den perfekta frukosten när man har gott om tid innehåller ägg, fruktsallad och havregrynsgröt. Det kan verka äckligt med gröt, men det är gott och man känner att det är nyttigt.

Foto: THERESE JAHNSON
Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig?

Linda Magnusson, 14 år, Stockholm:–  Har inga, fika möjligen. Jag har ingen matlust, det växer i munnen på mig i fall jag skulle äta en macka. Man kan till och med börja må illa av det. Baguette med ost och skinka. Och kaffe.

Dina frukostvanor? Och vad är en bra frukost för dig? Linda Magnusson, 14 år, Stockholm:–  Har inga, fika möjligen. Jag har ingen matlust, det växer i munnen på mig i fall jag skulle äta en macka. Man kan till och med börja må illa av det. Baguette med ost och skinka. Och kaffe.

Foto: THERESE JAHNSON
Annons

Pappan nöjer sig med en prilla snus till kaffet. Mamman äter frukost ibland. I morgonrusningen hemma hos Karlstadsfamiljen Andersson är det egentligen bara 18-åriga Victoria och lillebror som äter innan dagen börjar. Men det gör de med råge.

– Stekt gröt kanske inte låter jättegott, men jag tycker att man ska ge det en chans, säger hon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons