Motsättningar om FRA i riksdagen

Trycket är fortsatt hårt på de riksdagsledamöter som varit öppet kritiska mot det FRA-lagförslag som onsdagens omröstning gäller. ”Hade jag inte suttit i riksdagen hade jag varit en aktiv motståndare, både på bloggar och i mejl”, säger riksdagsledamoten Karl Sigfrid till SvD.se. De ledamöter som kommer att följa partipiskan har inte mycket att hämta hos ungdomsförbunden. ”Skyller man på partipiskan eller struntar i att rösta undergräver man demokratin”, säger Muf-ordföranden Niklas Wykman till SvD.se.

Alexandra Hernadi
Publicerad
Annons

Morgondagens riksdagsdebatt om den hårt kritiserade FRA-lagen kan bli hetare än någonsin – flera yngre riksdagsledamöter däribland Fredrick Federley (c) har lovat en tuff debatt trots att han likt många andra antytt att partilinjen kan bli avgörande för vilken knapp han trycker på vid onsdagens omröstning. Andra riksdagsledamöter som uttryckt stora tveksamheter att ställa sig bakom regeringsförslaget är bland annat Birgitta Ohlsson (fp) och Annie Johansson (c).

Samtliga borgerliga ungdomsförbund är emot förslaget som bland annat innebär att FRA får rätt att genomföra signalspaning i kabel telefontrafik, e-post och faxmeddelanden till och från utlandet. Niklas Wykman, Muf-ordförande har ingen förståelse för de riksdagsledamöter som kommer att rösta ja trots egen övertygelse om det motsatta, alternativt kvitta ut sig för att slippa ta ställning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons