ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Åklagaren yrkar på böter

”Det gick bättre än vad jag trott”, säger konstfackstudenten Anna Odell när hon i webb-tv summerar dagen i rätten. Hon erkänner sig skyldig till våldsamt motstånd i samband med sin iscensatta psykos på Liljeholmsbron. Däremot inte till falskt larm eller oredligt förfarande. Åklagaren yrkade på villkorlig dom och böter, alternativt bara böter. Domen kommer på måndag.

Jonas Cullberg
Publicerad

Idag hölls rättegången mot Konstfacksstudenten Anna Odell, för brott som hon misstänks ha begått i samband med sitt examensarbete på Konstfack. Intresset från allmänheten och medierna var stort, och alla som ville lyssna rymdes inte i salen i Stockholms tingsrätt. Utanför demonstrerade ett fåtal representanter för Riksförbundet för social och mental hälsa till stöd för Anna Odell, som de menar hjälpt till att genomlysa psykvården.

Åklagaren Stefan Lind lade fram argumenten för att Anna Odell skulle ha gjort sig skyldig till falskt larm, våldsamt motstånd och oredligt förfarande (att tillfoga andra ekonomisk förlust utan egen vinning) i samband med sin iscensatta psykos på Liljeholmsbron.

Laddar…