Dyrt att öppna dörren för tjuven

Brandmän som låtsas genomföra en brandkontroll, hantverkare som ska fixa något i bostaden - eller hemtjänstpersonal. Att själv släppa in en tjuv i bostaden kan ibland vara svårt att undvika. Men försäkringsskyddet du har är minst sagt varierat, visar SvD Näringslivs genomgång. Det gäller särskilt för den som har hemtjänst.

Peter Alestig
Publicerad
Annons

Tre brandmän, iklädda full brandmansmundering, knackar på en dörr till en bostad i Haninge söder om Stockholm och ber att få utföra en säkerhetskontroll. Det äldre paret som bor i huset öppnar villigt dörren och de tre brandmännen går runt och genomför sin kontroll. När brandmännen - som inte alls är några brandmän - har lämnat bostaden, upptäcker paret att smycken och andra värdesaker har försvunnit.

Paret i Haninge söder om Stockholm som råkade ut för detta tidigare i år är långt ifrån ensamma, konstaterar tidningen Metro i förra veckan. Bara i år har ett 70-tal liknande scenarier, med tjuvar som utger sig för att vara allt från hantverkare till försäljare, utspelat sig i Stockholmsområdet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons