Carnegie fall för Reinfeldt

Turerna kring försäljningen av investmentbanken Carnegie blir nu ett politiskt slagträ på högsta regeringsnivå. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att förhöras i Konstitutionsutskottet, KU, senare i april på begäran av riksdagsmannen Morgan Johansson (S).

Publicerad
Annons

Det blir andra gången statsministern ställs till svars för försäljningen av investmentbanken, som efter ett uppmärksammat beslut från FI fråntogs tillståndet att bedriva bank och övertogs av Riksgälden. I fjol frågades Reinfeldt och
finansmarknadsminister Mats Odell efter anmälan av
Leif Pagrotsky (S).

”I samband med utfrågningen av statsministern i dag fick vi inga klara besked från statsministern om regeringens roll i försäljningsarbetet. Statsministern visste inget om hur det hade gått till, han verkade lita helt på att Riksgälden, och då främst hans partivän Bo Lundgren, skötte detta. Han hade heller inte för avsikt att ta reda på hur det förhöll sig. Detta framstår inte som en tillfredsställande ordning för en affär som omsluter flera miljarder kronor och där uppgifter förekommer om att väsentligt högre bud avvisats på oklara grunder” skrev Morgan Johansson i sin KU-anmälan i april förra året.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons