Recension

Second stateSom ett avtryck av frånvaron

Olof Inger använder sig av polycaprolactone, en termoplast i biopolyester som smälter vid 65 grader. (Bilden är beskuren.)
Olof Inger använder sig av polycaprolactone, en termoplast i biopolyester som smälter vid 65 grader. (Bilden är beskuren.) Foto: ANAELLE GALLERY
Publicerad
Annons

Det handlar om det som undflyr oss. En handskakning. En omfamning. Två gestalter tryckta mot varandra. Ett kort ögonblick och sedan är allting förbi. En kropp minns en annan som fanns där som motstånd mot det tomma.Olof Inger skapar skulpturer som är ett avtryck av frånvaron. Det vi ser i de vidunderligt förvridna formerna är det som finns kvar efter att slutna omfamningar har upplösts. Det är de finaste verken i utställningen. Minimalistisk precision stöps här samman med en poetisk uttrycksfullhet.

På avstånd ser det ut som allting var en modern improvisation på tema klassiska skulpturer. Men här har inget huggits fram ur ett monolitblock. Handen upptäcker omedelbart att det handlar om ett helt annat material än den svala marmorn.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons