ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Kraven på försvaret har varit otydliga”

Inslagen av informell styrning försvårar en tydlig roll- och ansvarsfördelning mellan regeringen och myndigheten, skriver Jan Landahl. Bilden är från försvarsminister Karin Enströms (M) besök på Ledningsregementet i Enköping i samband med övningen Viking 14 för drygt en vecka sedan.
Inslagen av informell styrning försvårar en tydlig roll- och ansvarsfördelning mellan regeringen och myndigheten, skriver Jan Landahl. Bilden är från försvarsminister Karin Enströms (M) besök på Ledningsregementet i Enköping i samband med övningen Viking 14 för drygt en vecka sedan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Riksrevisionen avslutar nu sin granskning av Försvarsmakten. Det är otydligt vilka kraven på myndigheten är och hur verksamheten ska prioriteras. De tydliga mål som finns uppnås inte, skriver riksrevisor Jan Landahl.

Publicerad

Riksdagen avser att fatta ett nytt försvarspolitiskt inriktningsbeslut 2015. Riksrevisionen har granskat försvarsområdet sedan 2010, och publicerar i dag en avslutande granskning. Jag lyfter här fram några av de viktigaste resultaten från granskningen som regeringen behöver uppmärksamma.

Laddar…