ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Snabbpasta

Men rätt ingredienser i skafferiet som olivolja, parmesan, chili och vitlök går det snabbt att svänga ihop en latmanspasta, Paolo Robertos carbonara eller lyxigt kantarellpasta. Hitta din favorit.

Publicerad
Annons
Foto: TINA AXELSSON

Kantarellpasta med spenat & parmesanost

Bara gott i denna pasta som kantareller, spenat och parmesanost.
Till receptet

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti med tomat, oliver och kapris.
Till receptet

Annons
Annons

Vin: Bolgarello Rosso Sangiovese, 75 kr, Toscana, Italien, 2325. Fruktigt & smakrikt.

Latmanspasta med tonfisk

Nyttig, snabblagad och smarrig pastarätt som står på bordet på nolltid. (Ingen grädde här)
Till receptet

Foto: TINA AXELSSON

Spaghetti alla carbonara

(Spaghetti med bacon, ägg och ost)
Till receptet

Hampapesto

Veganpasta. Hampafröna ersätter parmesanosten i peston om du vill göra den 100% vegan. Smaken är identisk och dessutom innehåller den rikligt med omegafett och kostfibrer.
Till receptet

Foto: TINA AXELSSON
Annons
Annons

Fettuccine con salsiccia, pancetta e funghi

(Fettucini med italiensk korv, bacon och svamp).
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Kräftpasta med tomater

Man måste inte äta kräftor enbart på traditionellt vis. De passar lika bra i en pastasås. Servera helst med penne rigate.
Till receptet.

Spaghetti med skaldjur och rucola. Foto: MALIN HOELSTAD

Spaghetti med skaldjur och rucola

4 portioner. 15 minuter. Den här rätten gör jag så fort barnen inte ska äta hemma – de gillar inte rucola och den är ett absolut krav här.
Till receptet

Barnens pasta carbonara

Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD
Annons
Annons

Edamamepasta med citron och pecorino

Ett enkelt sätt att göra en helgrön pasta på. Bönorna ger substans, citronen fräschör och osten sälta.
Till receptet

Foto: TINA AXELSSON

Spaghettini med körsbärstomater och mozzarella

För de enklaste rätterna, som spaghetti med körsbärstomater och mozzarella, ställs extra höga krav på råvarorna – och att man håller noga koll på pastans koktid.
Till receptet

Vin: Casal di Serra, 79:-, 2008, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien, 12419.

Foto: TINA AXELSSON

Spaghettini con melanzane, acciughe e funghi

(Spaghettini med aubergine, sardeller och svamp)
Till receptet

Annons