Sommarbröllop i kungafamiljen

Den 8 juni nästa år gifter sig prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill i Slottskyrkan i Stockholm.

Publicerad
Hur viktigt är bröllopet?
Erik Gutiérrez-Aranda: – Det har ingen större betydelse för mig. Jag är republikan. Men det är väl kul för dem.  
Isabelle Ahlström: – Det är samma sak för mig. För monarkin spelar nog Victoria och Daniel en betydligt större och viktigare roll. Madeleine har ju inte särskilt många officiella uppdrag.

Hur viktigt är bröllopet? Erik Gutiérrez-Aranda: – Det har ingen större betydelse för mig. Jag är republikan. Men det är väl kul för dem. Isabelle Ahlström: – Det är samma sak för mig. För monarkin spelar nog Victoria och Daniel en betydligt större och viktigare roll. Madeleine har ju inte särskilt många officiella uppdrag.

Foto: TOMAS ONEBORG
Hur viktigt är bröllopet?
Martin Bastian, från Frankfurt: -Jag tycker att det är lite intressant med kungligheter. Jag läser om dem när det är nyheter. Men det är ingen hobby. 
– Jag kommer hit och firar dem om de bjuder in mig.

Hur viktigt är bröllopet? Martin Bastian, från Frankfurt: -Jag tycker att det är lite intressant med kungligheter. Jag läser om dem när det är nyheter. Men det är ingen hobby. – Jag kommer hit och firar dem om de bjuder in mig.

Foto: TOMAS ONEBORG
Hur viktigt är bröllopet?
Kristina Mårtensson: – Det är mycket viktigt. Jag är så intresserad av kungahuset och är väldigt glad att vi har ett. –Jag kommer absolut att gå ut och fira brudparet den 8 juni. Jag stod och viftade med en flagga när Victoria och Daniel gifte sig.

Hur viktigt är bröllopet? Kristina Mårtensson: – Det är mycket viktigt. Jag är så intresserad av kungahuset och är väldigt glad att vi har ett. –Jag kommer absolut att gå ut och fira brudparet den 8 juni. Jag stod och viftade med en flagga när Victoria och Daniel gifte sig.

Foto: TOMAS ONEBORG
Hur viktigt är bröllopet?
 Marie Jonsson:  – Det är inte så viktigt, men det är kul att följa med. Det är roligt med lite extra glamour. Jag har följt kungafamiljen sedan jag var liten. 
– Om jag är i Stockholm när de gifter sig går jag väl ut och tittar, annars tittar jag på tv.

Hur viktigt är bröllopet? Marie Jonsson: – Det är inte så viktigt, men det är kul att följa med. Det är roligt med lite extra glamour. Jag har följt kungafamiljen sedan jag var liten. – Om jag är i Stockholm när de gifter sig går jag väl ut och tittar, annars tittar jag på tv.

Foto: TOMAS ONEBORG
SVT får rättigheterna att sända prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills bröllop.

SVT får rättigheterna att sända prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills bröllop.

Foto: EWA-MARIE RUNDQUIST
Annons

I dag på drottning Silvias födelsedag offentliggjorde hovet vilken dag prinsessan Madeleine och hennes brittisk-amerikanske fästman Christopher O’Neill gifter sig. Det blir den 8 juni nästa år.

Vigseln ska äga rum i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. Bröllopet sker alltså två dagar innan prinsessan firar sin födelsedag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons