Ridsemester allt populärare

Publicerad
Annons

– Nu satsar vi på familjeresor. Det är ett sätt för oss att ytterligare öka marknaden, säger Viveca Lord, som driver Sveriges äldsta och enda renodlade ridresebyrå, Häst- och sportresor.
Vildmarksritter i utlandet eller traditionellt ridläger hemma i Sverige - en semester på hästryggen kan se ut på olika sätt. Men den typiska ridresenären återkommer och är en kvinna i 30-50-årsåldern, som återupptagit sitt ridintresse på "gamla dar".

– Många vill gärna semestra tillsammans med sin familj. Därför erbjuder vi flera resor där familjen bor tillsammans, men där mamma och dotter kan rida medan pappa exempelvis väljer att spela golf eller fiska.
När Häst- och sportresor startades för sju år sedan gick de flesta resorna till Irland. Den gröna ön är fortfarande det resmål som dominerar, men numera efterfrågas framförallt varmare länder som Italien, Spanien och Frankrike. Att fara på ridsemester har för många blivit en livsstil och ett annorlunda sätt att uppleva ett nytt land. På marknaden finns ett stort utbud av vildmarksritter i olika skepnader, men även kombinationsresor med vildmark och träning (dressyr och hoppning) efterfrågas.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons