Pressad Obama ska tala jobb

En pressad Barack Obama ska på torsdag presentera nya jobbsatsningar i ett tal inför USA:s kongress. Enligt amerikanska medier kommer han att lansera infrastruktursatsningar och skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare. Men frågan är hur förslagen kommer att landa hos republikanerna i en tid av ekonomisk oro. I fredags visade jobbstatistik att inga nya jobb skapades i augusti.

TT
Publicerad
Annons

Delar av Obamas förslag har läckt till amerikanska medier. De skriver att han kommer att föreslå satsningar på infrastruktur, bland annat en särskild infrastrukturbank, samt ett års förlängning av fjolårets skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare som gett en genomsnittsfamilj 1 000 dollar mer i plånboken per år. Han sägs också överväga sänkt skatt för arbetsgivare - ett förslag som borde tilltala republikaner.

Men många republikaner ser rött när de hör ordet stimulanspaket. Obama har en svår politisk balansgång att gå när han ska tillfredsställa dem, landets liberala grupper och samtidigt tänka på sin valkampanj.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons