Recension
På tok för ojämnt kök
Att driva krog i anslutning till ett hotell är en vansklig verksamhet. För att locka gäster krävs en tydlig profil – som stans bästa fisk- och skaldjurskrog. Tyvärr har Hotell Stureplans bakficka Ostra Matsal & Bar en bit kvar till denna målsättning.
Stockholm behöver så innerligt en fisk- och skaldjursrestaurang av internationell klass. Ostra har höga ambitioner med fisk- och skaldjur som varje dag levereras med tåg från Västkusten. Och inte med vilket tåg som helst utan med Blå Tåget, som sedan 2011 trafikerar sträckan Göteborg-Stockholm och som har en riktig restaurangvagn. Den drivs av Ostras krögare Johan Holmberg.
Namnet Ostra är för övrigt inget Östra på url-språk, utan gammelsvenska för ostron och ett ord som än i dag används av ostronkonnässörer för ostron i singularis. Ett rätt irrelevant numerus dock – vem nöjer sig med ett?