SvD:s Räntekartan fick Stora Journalistpriset

Sex SvD-medarbetare bakom succésatsning på Räntekartan har tilldelats Stora Journalistpriset som Årets förnyare. Det glada beskedet tillkännagavs igår kväll på en prisceremoni i Kungliga Operans Rotunda. Det är det tredje fina priset som den interaktiva boräntekartan får på kort tid.

Ola Billger
Publicerad
Annons

Räntekartan är ett digitalt verktyg på SvD:s affärssajt nliv.se där man lätt kan jämföra sin boränta med grannens. Över 32 000 läsare har matat in sina uppgifter i kartan och många har använt jämförelsen för att få bättre villkor hos banken.

Nu har de sex SvD-anställda som jobbat mest med Räntekartan fått ett av Mediesveriges mest prestigefyllda priser, Stora Journalistpriset i klassen årets förnyare. Medarbetarna representerar olika kompetenser som krävdes för att skapa kartan: reportrarna Carolina Neurath och Jan Almgren, databasredaktören Peter Grensund, webbredaktören Mark Malmström, utvecklingsredaktören Ola Henriksson och SvD Näringslivs chef Olle Zachrison. Många andra SvD-medarbetare har också bidragit i projektet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons