Här steg och sjönk priserna mest på bostäder

Utbud och efterfrågan. Det ökade byggandet av bostadsrätter är den främsta anledningen till att priserna, i vissa kommuner, sjönk år 2017. Arkivbild.
Utbud och efterfrågan. Det ökade byggandet av bostadsrätter är den främsta anledningen till att priserna, i vissa kommuner, sjönk år 2017. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

I Trelleborg ökade bostadsrättspriserna i fjol med 40 procent. I Skellefteå sjönk de med 15. Svensk fastighetsförmedlings nya statistik visar att prisförändringarna skiljer sig kraftigt runt om i landet.

TT
Publicerad
Annons

Trots att tempot på bostadsmarknaden bromsade in under 2017, fortsatte ändå priserna på bostadsrätter och villor att stiga på de flesta håll i landet. Framför allt i de södra delarna. De största vinnarna på fjolårets bostadsmarknad var de två kommunerna Trelleborg och Vellinge.

– Jag tror att de skånska kommunerna ökar så pass mycket i pris för att de ligger nära kontinenten. Nästan alla de som toppar listan över kraftigast prisökning har nära till både Malmö och Köpenhamn. Man har också haft fokus på att utveckla regionen under de senare åren, säger Tanja Ilic, vd för Svensk fastighetsförmedling.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons