RecensionNya romaner

Hemma hos andraMedryckande – men hade mått bra av storstädning

Författaren Gabriella Ahlström (född 1963) har tidigare gett ut ”De oförglömliga” och ”Sirener”. I ”Hemma hos andra” använder hon sig av samtiden som fond.
Författaren Gabriella Ahlström (född 1963) har tidigare gett ut ”De oförglömliga” och ”Sirener”. I ”Hemma hos andra” använder hon sig av samtiden som fond. Foto: Joel Nilsson

Krig, migration och flykt – det är som om Gabriella Ahlström vill få med allt i sin nya roman om psykologistudenten Amanda. Starkast blir den i skildringen av klass, men överlag blir den lite väl ytlig.

Publicerad
Annons

Om man skulle sätta upp ett finger i luften för att finna ett lämpligt ämne för en roman om nutiden, vad skulle man hitta då? Tja, något om en växande intolerans mot allt som känns främmande. Om ensamkommande pojkar? Klasskillnader? Något om politiska ideologier som har förlorat riktningen? Kanske få med Syrien?

Nåja, det kanske inte var riktigt så Gabriella Ahlström gjorde innan hon satte sig ned för att skriva sin tredje roman, ”Hemma hos andra”. Men det framgår rätt snabbt att det här är en berättelse som kämpar på intensivt för att, som man brukar uttrycka det, fånga samtiden – och som innehåller just allt det där. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons