Fler vill ha pool nästa sommar

Normalt tillverkas omkring 3 000 pooler för hemmabruk i Sverige varje år, men i dagsläget är prognosen att det totalt kommer produceras närmare 5 000 pooler under 2020, enligt organisationen Svenska badbranschen. Arkivbild.
Normalt tillverkas omkring 3 000 pooler för hemmabruk i Sverige varje år, men i dagsläget är prognosen att det totalt kommer produceras närmare 5 000 pooler under 2020, enligt organisationen Svenska badbranschen. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Inställda badsemestrar gav ett jättelyft för poolbranschen i våras. Och trenden håller i sig.

– Normalt går vi in i en lågsäsong i september och oktober, men nu ser det ut som att både försäljningen och tillverkningen av pooler fortsätter till årsskiftet, säger Mille Örnmark på Svenska badbranschen.

Åsa Johansson/TT
Publicerad
Annons

I början av sommaren noterades ett kraftig ökat intresse av att bygga pool hemma. Hittills har försäljningen av hemmabassänger ökat med 55 procent, jämfört med förra året.

Poolförsäljningen ökade redan i februari i år, till följd av den milda vintern och att projekt som var planerade till våren kunde påbörjas tidigare. Sedan kom coronapandemin och med det restriktioner för resande och ovisshet om sommarens aktiviteter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons