Hotade attackera Stockholmsbörsen

Den stora aktion mot svenska sajter som hackernätverket Anonymous utlovat från kl 14.30 i dag tjuvstartade strax efter kl 14. Då började Riksdagens sajt få problem. Sweden.se, Säpos och Riksbankens sajter låg nere helt. Vid 15-tiden meddelade Anonymous att även Stockholmsbörsen ska attackeras, samtidigt som en av huvudprofilerna uppger sig vara rädd för att gripas.

Publicerad
Kriminalvården och Riksbankens sajter vid 14.15-tiden på fredagen.

Kriminalvården och Riksbankens sajter vid 14.15-tiden på fredagen.

Annons

Aktiviteten på Anonymous Facebooksida och i flera chattrum har varit intensiv under fredagen. I går framfördes hot om något som skulle bli det största Anonymous har gjort klockan 14.30 idag. På Facebooksidan är ett antal ”mål” listade, och minst två av dem, www.sweden.se och www.riksdagen.se var helt nere redan strax efter 14. Efter bara ett par minuter kom dock Riksdagens sajt upp igen.

Riksbankens och Säpos sajter var vid 14.20 helt nere. Vid 17-tiden gick det fortfarande inte att komma in på Säpos sajt, medan Riksbanken hade fått upp en sajt med meddelandet att tekniska problem gör att det inte går att nå alla delar av sajten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons