Så ser Googles nya glasögon ut

Internet som en ständig följeslagare i ögonvrån. Det blir verklighet för den som lyckas lägga vantarna på ett par Googles Glass. Nu visar Google upp hur livet kan se ut genom deras glasögon.

Peter Alestig
Publicerad
Annons

Sök på nätet, filma, fotografera, låt dina vänner se det du ser i realtid - eller ha en karta i ögonvrån när du kör bil. Finesserna med Googles glasögon visas upp i en
ny video där allt från konstflygare till ballerinor visar upp hur verkligheten ser ut genom glasögonen. Genom ett röstkommando - ”Ok, Glass” - säger användarna åt glasögonen vad de ska göra: ringa videosamtal, söka på nätet, filma, ta kort, och så vidare.

Samtidigt som intresset för glasögonen är stort bland teknikentusiaster har de också fått kritik - för hur de ser ut. Den lilla utstickande bågen med kameralins, processor, batteri och skärm har inte fallit alla i smaken. New York Times skribent Claire Cain Miller konstaterar till exempel att även om de som använder de nya glasögonen får se världen på ett helt nytt sätt, så blir utsikten för dem som tittar på personer som har glasögonen på sig ännu märkligare.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons