Naturlig umami på tub

Väldigt fyndig tycker vi att Taste No5 är, syftandes på den så kallade femte smaken som även kallas umami. Tanken går ju även till Chanels doftande trotjänare med samma nummer.

Stina Cederholm
Publicerad
Annons

Smaken umami beskrivs bäst som aromatisk eller som en transistor som förstärker andra smaker. I sin konstgjorda form är umami lika med det utskällda natriumglutamat. Men umami finns också naturligt. Och det är dessa naturens umamirika råvaror som tomatpuré, vitlök, ansjovis, svarta oliver, balsamvinäger, Karljohansvamp, parmesan, olivolja, vinäger, socker och salt som umamipastan består av.

Köket har testat och ger klart godkänt till denna produkt som fördjupar smaken på allt från grytor till såser. Kostar 49 kr tuben, importeras av Möllans ost i Malmö och säljs på välsorterade delikatessbutiker i Sverige. I Stockholm finns den bland annat på Jackson´s ost, Södercheesen, Vasastans ost och Tysta Mari.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons