Sten Nordin favorit efter Axén Olin

Riksdagsman Sten Nordin kan göra comeback i Stockholms stadshus. Han är den hetaste kandidaten att efterträda Kristina Axén Olin som finansborgarråd, visar SvD:s rundringning bland partiföreningarna. Han är också intresserad av jobbet. Samtidigt försöker partiledningen övertyga Kristina Axén Olin om att fortsätta som vice partiordförande.

Publicerad
BJÖRN LARSSON ASK
Foto: BJÖRN LARSSON ASK
Annons

Stockholmsmoderaterna har knappast hämtat sig från det tunga beskedet att Kristina Axén Olin avgår. Det slog ner som en bomb även hos den närmaste kretsen kring Stockholms populäraste politiker under onsdagseftermiddagen. Men redan igår var nomineringskommittén samlad för att bestämma hur man ska hantera efterträdarfrågan.

– Fram till nästa onsdag vill vi ha in förslag på tänkbara kandidater från våra partiföreningar runt om i Stockholm. Dessutom ska vi lyssna på de 41 som sitter i fullmäktige. Sedan görs en sammanvägning och redan i slutet av nästa vecka hoppas jag att nomineringen är klar, berättar Sverker Eriksson, moderaternas partiombudsman i Stockholms stad och län.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons