Chatta med SvD:s Mikael Holmström

En rysk styrka med tunga bombplan övade anfall mot Sverige under påskhelgen. Men inga svenska plan eller piloter fanns redo för att dokumentera och avvisa inkräktare. SvD:s säkerhetspolitiska reporter Mikael Holmström, som
avslöjade händelsen i en artikel i dag, chattade med SvD:s läsare.

Mikael Holmström
Publicerad
Annons

12:55 SvD Webbredaktion:
Hej och välkommen till chatten med SvD:s säkerhetspolitiske reporter Mikael Holmström, som i dagens SvD avslöjade att Ryssland under påskhelgen genomfört en nattlig attackövning mot Sverige.

13:00 Lotta:
Men alla visste väl att ryssarna hade en stor flygövning över Östersjön under påskhelgen? JAG visste det – och jag är inte ens särskilt intresserad av försvarsfrågor. Det stod ju i tidningen innan. För samtidigt med denna genomförda ryssarna en marin övning i Svarta havet – 5000 man har jag för mig att det var (stod också i tidningen).
Mikael Holmström, SvD:s säkerhetspolitiska reporter:
Ja, det är egendomligt att svenska försvaret inte höjde sin beredskap. Dels var det känt genom en rysk nyhetsbyrå tio dagar innan att de skulle ha en luftstridsövning i påskvecka. Dels drog president Putin igång en mobiliseringsövning vid Svarta Havet dygnet före den ryska övningsflygningen mot Sverige.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons