Slutet för dyra roamingavgifter kan snart vara här

Enligt ett nytt förslag kan konsumenterna få slippa extra avgifter när de använder mobiltelefonen inom EU redan nästa år, skriver The Telegraph.

Anna K Eriksson
Publicerad
Annons

Roamingavgifter för samtal, sms och surf kan komma att försvinna om förslaget om en gemensam EU-marknad för telekom blir verklighet. Det skulle medföra att kostanden för att använda en smartphone blir densamma oavsett var på kontinenten man befinner sig. Tidigare i veckan röstade nämligen 27 EU-kommissionärer igenom förslaget att försöka driva igenom reformen redan inför nästa EU-val 2014, skriver The Telegraph.

Under de kommande veckorna ska EU-representanter skissa på detaljerna i förslaget. Man förväntar sig att möjligheter att ta ut extraavgifter – som hittills chockat mobilanvändare efter semester och affärsresa – faktiskt ska försvinna för gott. Man tror också att operatörerna i ett längre perspektiv faktiskt vinner på det scenariot, som man tror leder till att konsumenter börjar använda mobilen mer utomlands i framtiden, inte minst när det gäller mobilsurfing.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons