Ålborg chockade La Coruna

Hemmasegern med 3-0 mot Deportivo La Coruna sågs som en skräll. Torsdagens 3-1-vinst på bortaplan visade att det inte var en tillfällighet för Ålborg.

Jan Ottosson, TT
Publicerad
Annons

Svenske tränaren Magnus Pehrssons skickade ut det spanska storlaget efter två storsegrar och totalt 6-1. En viss del i torsdagens vinst hade lagets andre svensk, Andreas Johansson, han gjorde 2-0-målet som definitivt sänkte det spanska laget. Däremot blir det ingen heldansk åttondelsfinal. FC Köpenhamn behövde minst ett mål på bortaplan efter 2-2 hemma mot Manchester City. I stället blev det 1-2-förlust efter två mål av Craig Bellamy och City får nu ta sig an Ålborg. Vidare är också Galatasaray trots mardrömsstart hemma mot Bordeaux. David Bellion gjorde mål för fransmännen i första anfallet men Galatasaray vände och gick upp till 3-1-ledning och såg då ut att ha matchen i ett fast grepp. Reducering och kvittering inom loppet av två minuter (74:e och 75:e) gjorde dock att Galatasaray behövde göra ett mål till för avancemang. Det kom också i matchens sista minut genom Sabri Sarioglu och därmed lever hoppet vidare om en final på hemmaplan för Galatasaray. Årets final avgörs nämligen i Istanbul, dock på konkurrenten Fenerbahces hemmaarena.

För italienska klubblag fortsätter det att gå dåligt efter misslyckandena i veckans Champions league. Milan försvann ut ur Uefa-cupen efter att man tappat 2-0-ledning till 2-2 mot Markus Rosnbergs Werder Bremen som därmed gick vidare på flera bortamål. Fiorentina åkte ut mot Ajax efter 1-1 på torsdagen (totalt 2-1).

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons