Ålborg chockade La Coruna

Hemmasegern med 3-0 mot Deportivo La Coruna sågs som en skräll. Torsdagens 3-1-vinst på bortaplan visade att det inte var en tillfällighet för Ålborg.

Publicerad
Annons

Svenske tränaren Magnus Pehrssons skickade ut det spanska storlaget efter två storsegrar och totalt 6-1. En viss del i torsdagens vinst hade lagets andre svensk, Andreas Johansson, han gjorde 2-0-målet som definitivt sänkte det spanska laget. Däremot blir det ingen heldansk åttondelsfinal. FC Köpenhamn behövde minst ett mål på bortaplan efter 2-2 hemma mot Manchester City. I stället blev det 1-2-förlust efter två mål av Craig Bellamy och City får nu ta sig an Ålborg. Vidare är också Galatasaray trots mardrömsstart hemma mot Bordeaux. David Bellion gjorde mål för fransmännen i första anfallet men Galatasaray vände och gick upp till 3-1-ledning och såg då ut att ha matchen i ett fast grepp. Reducering och kvittering inom loppet av två minuter (74:e och 75:e) gjorde dock att Galatasaray behövde göra ett mål till för avancemang. Det kom också i matchens sista minut genom Sabri Sarioglu och därmed lever hoppet vidare om en final på hemmaplan för Galatasaray. Årets final avgörs nämligen i Istanbul, dock på konkurrenten Fenerbahces hemmaarena.

För italienska klubblag fortsätter det att gå dåligt efter misslyckandena i veckans Champions league. Milan försvann ut ur Uefa-cupen efter att man tappat 2-0-ledning till 2-2 mot Markus Rosnbergs Werder Bremen som därmed gick vidare på flera bortamål. Fiorentina åkte ut mot Ajax efter 1-1 på torsdagen (totalt 2-1).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons