ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Inga nya Michelin-stjärnor till Sverige

Stockholm är Nordens bästa matstad, i alla fall enligt Guide Michelin. Detta eftersom staden är den enda i Norden med två två-stjärninga krogar.
När den nya Guide Michelin presenterades idag så behöll Stockholm sin ledning som matstad.

Charlotte Lindahl
Publicerad
Annons
På Mathias Dahlgrens Matsalen härskar det utsökta lugn som tryggt vilar på två Michelinstjärnor och andra priser. Foto: ANGELICA ZANDER

Det har tisslat och tasslats om att Frantzén/Lindeberg skulle få en tredje stjärna i årets Guide Michelin. Men när guiden kom ut på onsdagen behöll restaurangen sina två stjärnor från tidigare år.

Frantzén/Lindberg är ihop med Mathias Dahlgren Matsalen de enda resturangerna i Sverige med två stjärnor i Guide Michelin.

Stockholm, där bägge restaurangerna ligger, är också den enda staden i Norden med två två-stjärniga restauranger.

Stockholmskrogarna Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12 och Lux Stockholm har sedan tidigare en stjärna i guiden och behåller dem även i år. I Göteborg behåller Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+ och Fond en stjärna var.

Utöver stjärnorna har även nio restauranger i Sverige fått utmärkelsen Bib Gourmand, som indikerar vällagad mat till ett rimligt pris. Sju av de restaurangerna ligger i Stockholm och två ligger i Göteborg.

– Vi är glada över de tio nya restauranger som tillkommit i årets Michelin-guide. Guiden erbjuder ett urval av restauranger i olika prisklasser. Det är inte bara stjärnorna som räknas, säger Lotta Wrangle, presschef för Michelin i Norden.

LÄS MER:
Whiskyn får egen Michelinguide

Annons
Annons