10 livsmedel som får din hy att se yngre ut

Är hyn lite blek, glåmig och vintertrött? Visste du att rätt mat kan göra underverk med huden? Här är tio livsmedel som gör hyn smidig och ger fin lyster, listade av sajten Prevention. Klicka dig fram mellan bilderna för att läsa.

Petra Månström
Publicerad
Annons

En studie publicerad i British Journal of Nutrition visade att personer som åt mycket (uppåt 250 gram – en stor paprika väger cirka 190 gram) gröna och gula grönsaker hade färre rynkor, särskilt runt ögonen, än de som åt en mindre andel (69 gram per dag) av dessa grönsaker. Anledningen kan vara att antioxidanterna i färgstarka grönsaker bekämpar fria radikaler som bidrar till att huden åldras.

Valnöten är den enda nöten som innehåller en signifikant mängd omega-3-fettsyror, som också finns i riklig mängd i fet fisk. Därför är valnötter en extra viktig källa till dessa syror för vegetarianer som inte äter fisk. Valnötter är fullmatade alfa-linolensyra, en essentiell fettsyra som är ett förstadium till de fleromättade fettsyrorna i omega 3-familjen. Har man brist på alfa-linolensyra kan man drabbas av eksem som ger torr,fjällande hy.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons