Expert: Cloud Hopper en väckarklocka

Cyberattacken Cloud Hopper bör få både företag och privatpersoner att fundera över hur de skyddar sin känsligaste information, säger Ola Rehnberg, expert på datasäkerhetsföretaget Symantec.
Cyberattacken Cloud Hopper bör få både företag och privatpersoner att fundera över hur de skyddar sin känsligaste information, säger Ola Rehnberg, expert på datasäkerhetsföretaget Symantec. Foto: Mats Åsman/Symantec

Med den stora attacken mot molntjänster runt om i världen skrivs ett nytt kapitel om cyberkrigföring. Många svenska företag och myndigheter behöver nu fundera över hur skyddade de är mot cyberspionage.

TT
Publicerad
Annons

Molntjänster har inget med det yttre luftrummet att göra utan är helt enkelt en samlingsbeteckning på datalagringsutrymme och serverkapacitet som hyrs av företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner.

IT-jättar som Microsoft, Google och Apple är stora på området och så sent som för ett par dagar sedan meddelade Amazon att de ska bygga serverhallar på tre svenska orter. Utöver dessa finns en myriad av mindre och medelstora företag som också erbjuder molntjänster.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons