10 skräckfilmer för Halloween

Den 31 oktober är det Halloween, och den 2 november alla helgons dag. En perfekt helg för att stänga in sig med några ordentliga skräckfilmer – Elias Björkman tipsar om sina tio favoriter. Klicka dig fram bland tipsen!

Publicerad
Annons

Åtta månader har gått sedan Jay, före detta soldat som numera försörjer sig som yrkesmördare, återvände till England efter ett misslyckat uppdrag i Kiev. Jays usla ekonomiska situation får honom, övertalad av vännen Gal, att tacka ja till ett tveksamt men välbetalat uppdrag. Extremt stämningsfull, mörk och stilsäker skräckthriller av ”Sightseers”-regissören Ben Wheatley.

Joss Whedon (”Buffy vampyrdödaren”, ””The avengers”) och Drew Goddard skrev manuset till ”The cabin in the woods” på tre dagar. Resultatet är en skicklig genreövning som unikt nog lyckas vitalisera skräckfilmsklyschan med ungdomar som utsätts för terror i övergivet hus. Men Whedon är smart nog att inte göra metafilm för sakens skull: ”The cabin in the wood” är 95 minuter underhållande skräck såväl för novisen som konnässören.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons