Ivar Arpi:Vem i regeringen är det som ljuger?

Ivar Arpi
Publicerad
Veckorapport (v 33) från Migrationsverket. De röda punkterna visar det faktiska utfallet i migrationen till Sverige, och strecken under är juliprognosens tre nivåer – nedre, huvud och övre. Det är tydligt att något sker här i juli. Ändå dröjde det till 23:e oktober innan regeringen  började strama åt migrationspolitiken. Först den 12:e november infördes gränskontroller och fem dagar senare ID-krav på färjor.

Veckorapport (v 33) från Migrationsverket. De röda punkterna visar det faktiska utfallet i migrationen till Sverige, och strecken under är juliprognosens tre nivåer – nedre, huvud och övre. Det är tydligt att något sker här i juli. Ändå dröjde det till 23:e oktober innan regeringen började strama åt migrationspolitiken. Först den 12:e november infördes gränskontroller och fem dagar senare ID-krav på färjor.

Annons

Det fanns ingen information som handlade om att flyktingtillströmningen till Sverige skulle påverkas.” Det påstod inrikesminister Anders Ygeman (S) i riksdagen i torsdags angående asylkrisen hösten 2015. Hans tidigare statssekreterare Ann Linde (S), som ledde regeringens krishantering, hävdade i fredags att ”vi agerade när vi skulle agera” (AB 17/3). I april 2016 menade Stefan Löfven att regeringen inte hade haft anledning att tvivla på juliprognosen. Alla tre har fel. Frågan är om de ljuger eller är felinformerade.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons