SD vill förbjuda alla muslimska friskolor

”Vi menar att muslimska konfessionella skolor är segregerande till sin natur”, säger SD:s skolpolitiske talesperson Richard Jomshof.
”Vi menar att muslimska konfessionella skolor är segregerande till sin natur”, säger SD:s skolpolitiske talesperson Richard Jomshof. Foto: Tommy Pedersen/TT

Sverigedemokraterna tar strid om skolan och går till val på att förbjuda alla muslimska friskolor – oavsett om de bryter mot några regler. Partiet vill också förbjuda slöja på skolbarn och begränsa andra språk än svenska i skolan.

Karin Thurfjell
Publicerad
Annons

I vår kommer Sverigedemokraterna att presentera ett handlingsprogram med partiets visioner och konkreta förslag på skolområdet. Ambitionen är att bli det huvudsakliga oppositionspartiet inom området.

– Vi har en skola i dag som är ojämlik och den är bitvis svår att få grepp om. Vi menar att det inte räcker att lappa och laga – vi behöver ett totalt omtag. Och nu när vi när i ett läge där det finns en reell chans att sitta med makten är det här en fråga vi kommer att prioritera, säger SD:s skolpolitiske talesperson Richard Jomshof på en pressträff under SD:s landsdagar i Karlstad.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons