Damberg: Räkna inte med stöd för dyr bensin

"Det är viktigt att se till att vi inte får en osund mentalitet om att allt ska kompenseras via staten", säger finansminister Mikael Damberg (S).
"Det är viktigt att se till att vi inte får en osund mentalitet om att allt ska kompenseras via staten", säger finansminister Mikael Damberg (S). Foto: Jonas Ekströmer/TT

Räkna inte med att staten tar notan för dyr bensin och diesel. Efter två år av miljardstöd är det åter till det normala som gäller.

– Man kan inte räkna med att det kommer ytterligare stödpaket till höger och vänster, säger finansminister Mikael Damberg till TT.

Maria Davidsson/TT
Publicerad
Annons

För någon månad sedan gav regeringen besked om att hushåll med hög elförbrukning kommer att få kompensation för vinterns extrema elpriser. Men det ska ses som ett exceptionellt undantag, framhåller Mikael Damberg.

– Det är ingen hållbar ekonomisk politik att tro att man kan kompensera alla grupper för ökade prisökningar, speciellt inte de företag som också kan ta ut det här från sina kunder. Kostar det mer får man ta ut ett högre pris, säger Damberg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons