ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

16 olika personer från hemtjänsten – på 14 dagar

Dålig personalkontinuitet, olämpliga läkemedel och minutstyrning. Det är några av bristerna som lyfts fram i Socialstyrelsens öppna jämförelser av hemtjänsten. Arkivbild.
Dålig personalkontinuitet, olämpliga läkemedel och minutstyrning. Det är några av bristerna som lyfts fram i Socialstyrelsens öppna jämförelser av hemtjänsten. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Äldre med hemtjänst fick i fjol hjälp av i snitt 16 olika personer under en tvåveckorsperiod. Dessutom förskrevs olämpliga läkemedel till upp till 20 procent av de äldre på särskilda boenden i vissa kommuner, enligt nya siffror från Socialstyrelsen.

Marielle Theander Olsson/TT
Publicerad
Annons

Under pandemin har bristerna inom äldrevården blivit tydliga och det finns stora behov av förbättringar, enligt Socialstyrelsen, som presenterar nya öppna jämförelser.

En brist som lyfts fram är att äldre som har hemtjänst i dag möter fler olika hemtjänstanställda än tidigare. I fjol fick äldre med hemtjänst hjälp av i snitt 16 olika personer under en tvåveckorsperiod. För tio år sedan låg siffran på 13.

Laddar…