Stor ökning av spelberoende – nu KO-anmäls Betsson

De nätbaserade spelföretagen har vuxit explosionsartat de senaste åren. Samtidigt visar siffror från Folkhälsomyndigheten att antalet svårt spelberoende i Sverige ökat med 30 procent sedan 2008. Nu KO-anmäls det börsnoterade spelbolaget Betsson för aggressiv marknadsföring i vad kritiker hoppas blir ett prejudicerande fall.

Publicerad
Anders Ahlgren
Foto: Anders Ahlgren
Sören Andersson/TT
Foto: Sören Andersson/TT
Annons

Betsson har på senare tid fått motta stark kritik efter att en uppmärksammad vinstvarning fått aktien att dyka med 30 procent på Stockholmsbörsen. Och nu attackeras Betsson på ytterligare en front. SvD Näringsliv kan avslöja att bolaget har KO-anmälts för mycket aggressiv marknadsföring mot en spelberoende kund.

I anmälan anklagas Betsson för att ha varit drivande när en av vad bolaget själva kallar sina ”mest lojala kunder” utvecklade ett spelberoende och spelade bort 6 miljoner kronor. Betsson har skickat uppmaningar om att spela ”med hög intensitet” via e-post. En del uppvaktningar har därefter följts upp av telefonsamtal, från säljare med fokus på VIP-kunder. Enligt spelarens ombud, advokatfirman Öberg & Associés, beskrivs dessa kontaktförsök som pådrivande med krav att mottagaren agerar snabbt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons