Revanschlysten friskole-vd med grandiosa visioner

Marcus Strömberg är börsens färskade vd. Han leder Academedia, som gjorde en storstilad entre på Nasdaq Stockholm i onsdags – kursen på skolkoncernen rakade i höjden rejält. Han har uttryckt stolthet över sitt kontroversiella företag tidigare – det lär inte bli mindre av den varan nu, trots hot om stopp för vinster i skolbolag.

Publicerad
”Det som växer lever, har man slutat att utvecklas har man börjat avvecklas”, har Academedias vd Marcus Strömberg sagt.

”Det som växer lever, har man slutat att utvecklas har man börjat avvecklas”, har Academedias vd Marcus Strömberg sagt.

Foto: Anders Ahlgren
Annons

Marcus Strömberg har lett Academedia sedan 2005. Under hans tid har företaget vuxit enormt. Från ett par hundra anställda till 12 500. Visserligen inte helt av egen kraft. Academedia har köpt upp skolföretag på löpande band, Vittra, Plusgymnasiet och Pysslingen är bara några koncerner som nu ingår i skoljätten. Fler ska det bli. Visionerna hos den stolte vd:n är närmast grandiosa.

Föetaget ska växa, och det rejält. Växandet är nästan ett självändamål för honom. Marcus Strömberg har målat upp en bild av en fantastisk marknad för just utbildning, i DI sa han tidigare i våras att utbildningssektorn i Sverige är värd 200 miljarder kronor, och bara förskolesektorn i Norge är värd 40 miljarder.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons