Ebba Buschs elände med elstödet

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Henrik Torehammar spelar upp tragedin om Ebba Busch och elstöden. Torbjörn Nilsson läser valanalyser och ser två gröna partier som missar sin chans till revansch. I avsnittet nämns även Acko Ankarberg, Little Jinder och Fröken Snusk.

SvD
Publicerad
Annons

Både Torbjörn Nilsson och Henrik Torehammar är trötta efter Expressens kulturfest. På festen fick Henrik Torehammar höra vem som är regeringens stilförebild efter att ha frågat jämställdhetsminister Paulina Brandberg.

”Acko Ankarberg, det är klass.”

Det har stormat en del kring elstöden och Ebba Busch den senaste tiden. Torbjörn Nilsson undrar om det här tar fokus från miljöfrågan som Ebba Busch egentligen vill prata om: kärnkraft.

”Inget går hennes väg, det är bara en massa elände som handlar om att konsumenter, och företag, ska få pengar för att betala elräkningar. Inte frågan om att kärnkraft är fantastiskt.”

Henrik Torehammar och Torbjörn Nilsson har läst både Miljöpartiets och Centerpartiets valanalyser. Bland annat skriver Miljöpartiet att klimat och miljö inte var en tydlig konfliktfråga i valet, istället låg tonvikten på kärnkraften. Torbjörn Nilsson undrar om de gröna har missat att frågorna kanske hör ihop.

”Om ni envisas med att särredovisa miljö och klimat som en sak och energi som en annan sak. Då går det ju inte över huvudtaget att analysera problemen som fanns för de här partierna i valrörelsen.”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.

Efter reklamen visas:
124. Håller Ebba på att krascha klimatförsprånget?
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons