Det senaste i härvan kring Pontus Rasmusson

Pontus Rasmusson intervjuas i Lilla Aktuellt.
Pontus Rasmusson intervjuas i Lilla Aktuellt.

PODD | Efter SvD:s granskning av influencern och barnidolen Pontus Rasmusson stängdes han av från Youtube. Nu inleder Konsumentverket ett tillsynsärende då de bedömer att hans inlägg bryter mot lagen.

SvD
Publicerad
Annons

Fram till i september var influencern Pontus Rasmusson femte störst på Youtube i Sverige. Efter SvD:s granskning beslutade plattformen att stänga av honom, med hänvisning till att han sexualiserat minderåriga.

Nu kan SvD berätta att influencern även har uppmärksammats från myndighetshåll – Konsumentverket har beslutat att inleda ett tillsynsärende då man bedömer att Rasmusson dels brister i reklamidentifieringen och dels riktar direkta köpuppmaningar till barn.

På en kvart får du veta vilket efterspel SvD:s granskning ”Barnidolen och skandalerna” har fått – och vad Rasmusson själv säger om anklagelserna. Med Alice Aveshagen och Henning Eklund, reportrarna bakom granskningen av Pontus Rasmusson.

Efter reklamen visas:
Det senaste i härvan kring Pontus Rasmusson

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons