Facebook: Jack Werner är inget problem för oss

I torsdags eftermiddag skickade SvD mail till Peter Münster och berättade om publiceringsplanen för den här granskningen. 24 timmar senare återkom han i ett mail:

Publicerad
Facebooks huvudkontor i Dublin.

Facebooks huvudkontor i Dublin.

Foto: Nick Russill
Jack Werner

Jack Werner

Foto: Linus Sundahl-Djerf
Annons

”Jack Werner har aldrig varit något problem för oss. Han är en respekterad journalist som har rätt till sin uppfattning och som är fri att skriva vad han vill. Det vi erbjöd SvD var att en reporter, efter ert val, kunde få möjlighet att tillbringa en hel dag på vårt huvudkontor för att lära sig mer om våra regler för att ge er så bra förutsättningar som möjligt att förstå ett område som det råder många myter kring. Men eftersom vi redan gjort oss tillgängliga för Jack Werner vid flera tillfällen tidigare antog vi att detta var överflödig information för honom. Jag känner helt enkelt inte igen processen att Jack Werner inte skulle vara välkommen till Facebook.”

Peter Münster och Jack Werner har träffats vid två tillfällen, en gång på en middag i Italien och en gång vid en invigningsfest på Facebooks kontor i Stockholm. Vid ett av tillfällena pratade Peter Münster om att Jack skulle få åka till Dublin, någon inbjudan kom dock aldrig.
Facebook reagerar också över den korta tidsfristen de har på sig att kommentera SvD:s artiklar, trots att vårt mail skickades 3,5 dygn före publicering och de kompletterande frågorna 2 dygn före publicering.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons