ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Innerstan ska förtätas snabbt

En ny kongressanläggning, ett nytt Stadsbibliotek och gärna en skyskrapa på 40 ­våningar. Stadsbyggnadsborgarrådet Mikael ­Söderlund har bråda dagar och talar om att ­sätta Stockholm på den internationella kartan. Och helst ska det gå fort.

Catharina Ingelman-Sundberg
Publicerad
Annons

Stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund, m, sveper inte in som en vårvind med ett Höganäskrus om halsen, utan driver snarare in som ett tvärdrag genom dörren. På språng tar han kaffe, kränger av sig rocken, hälsar och pratar i mobiltelefon på en och samma gång. Med samma effektivitet vill han förvandla Stockholm till en världsstad.

Den 42-årige Stockholmspolitikern vill förverkliga sina idéer och redan som student sänkte han kåravgiften och jobbade för studentutbyte i Europa mellan tentorna. Efter en fil kand och en sejour som kårordföranden vid Stockholms universitet blev det kommunfullmäktige 1991, där han har sysslat med det mesta. Men med en farfar som byggmästare och en far som arkitekt blev det främst stadsbyggnadsfrågor han intresserade sig för.

Laddar…