Prenumerera
Inloggad som
Mitt namn

Kändisar drabbade i aktiehärva

Kinneviks förre vd, Vigo Carlund, är en av flera namnkunniga personer som riskerar att åka på en blåsning i spåren av aktiehärvan i it- och mediebolaget 24 Mas. ”För min del överlever jag det här, men det kan ju drabba andra hårdare”, säger Vigo Carlund till Dagens Industri.

Publicerad
Den finländska racerföraren Kimi Räikkönen är en av de som riskerar att åka på en rejäl smäll i härvan.

Den finländska racerföraren Kimi Räikkönen är en av de som riskerar att åka på en rejäl smäll i härvan.

Foto: SCANPIX
Vigo Carlund, mångårig vd i Kinnevik och som stod nära Jan Stenbeck.  

– Jag har känt Max sen han föddes i och med att jag arbetat så länge i sfären. Det är svårt att ge en kommentar annat än att det här är djupt tragiskt för familjen. Han var en jättefin kille, otroligt trevlig och jag kan inte säga annat än att jag är chockad, säger han till Dagens Industri.

Vigo Carlund, mångårig vd i Kinnevik och som stod nära Jan Stenbeck. – Jag har känt Max sen han föddes i och med att jag arbetat så länge i sfären. Det är svårt att ge en kommentar annat än att det här är djupt tragiskt för familjen. Han var en jättefin kille, otroligt trevlig och jag kan inte säga annat än att jag är chockad, säger han till Dagens Industri.

Foto: TT
Annons

Det är en ordentlig härva som Ekobrottsmyndigheten har börjat nysta i. Det handlar om en misstänkt aktiebluff och även Finansinspektionen kommer att granska ärendet. 24 Mas har tidigare uppgivit att bolaget siktar på notering av aktierna på prestigefyllda Nasdaqbörsen. Denna börsnoteringen ställdes dock in och i stället har företaget gjort riktade nyemissioner, vid flera tillfällen, till storägaren Stockhouse. Miljontals aktier har köpts för ett öre styck. Sedan uppges Stock House ha avyttrat dessa aktier till småsparare. I denna skara finns det personer som betalat upp till 26 kronor per aktie, enligt tidigare uppgifter till Dagens Industri.

Nu träder Vigo Carlund fram och berättar att han riskerar att förlora stort på aktiehärvan i 24 Mas. I fjol köpte han en ansenlig aktiepost i bolaget vars interna aktietransaktioner således utreds av Ekobrottsmyndigheten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons