Inkassokungens krona på sned

En lysande entreprenör och Europas inkassokung. Det är en bild av Bo Göransson. Men grundaren av Intrum Justitia förekommer också i mindre smickrande sammanhang. Redovisningsskandalen i bolaget är inte den första händelsen som gjort att den ljusskygge Bo Göransson hamnat i blåsväder.

Publicerad
Annons

Året är 1997 och Intrum Finans är rejält pressat. Styrelsen med ordförande Bo Göransson i spetsen har konstaterat att en av styrelseledamöterna, en bankir, är misstänkt för brottslig verksamhet och dessutom umgås flitigt med personer i den undre världen.
Bankiren sparkas ur styrelsen och är i dag häktad i sin frånvaro, jagad av både polisen och Stockholms gangstermaffia.

Intrum Finans, nu omdöpt till Amfa Finans, är ett separat bolag som ägs av Bo Göransson sedan tio år tillbaka. Företaget, som omsatte 41 miljoner kronor förra året, sysslar med fakturaköp, till skillnad från Intrum Justitia som ägnar sig åt inkassoverksamhet.
Det är inte bara styrelsen i Amfa Finans som har haft problem. Även vd:n, Michael Forsman, har orsakat viss turbulens. Michael Forsman och Bo Göransson är goda vänner sedan närmare 15 år tillbaka. Två gånger under den perioden har Michael Forsman blivit polisanmäld, en gång under sent 1980-tal för misshandel och olaga hot, en gång, 1998, för olaga hot.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons