”Fler alternativ för barn är nödvändigt”

Redan innan föräldrapenningen är slut sätts hälften av alla ettåringar på förskola och så gott som alla två- till femåringar är på förskola på dagarna, skriver artikelförfattarna.
Redan innan föräldrapenningen är slut sätts hälften av alla ettåringar på förskola och så gott som alla två- till femåringar är på förskola på dagarna, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

Det är dags att göra det möjligt för föräldrar att själva ta hand om de minsta barnen en längre tid. Pengarna till detta finns redan, skriver Susanne Nyman Furugård och Christian Sörlie Ekström som i dag inleder ett nytt föräldraupprop.

Publicerad
Annons

Politikernas favoritfrågor inför valet – jobb, skola och jämställdhet – kan inte hanteras på ett hållbart sätt utan att man omprövar familjepolitiken, som kraftigt försämrar många barns möjligheter att klara framtida skola och jobb. Inte heller främjar den jämställdhet, eftersom den bygger på en vantolkning. Redan i dag är familjepolitiken en stor förlustaffär för samhället på drygt 50 miljarder kronor per år. Det visar vår rapport ”Familjepolitikens ekonomi 1.0” som inleder ett nytt föräldraupprop.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons