Ögonbedövande

Jättemönster och starka färger. Kollektionerna för våren 2008 tar sig med blommigt i alla former från romantiskt till grafiskt och grällt. Färgerna är ögonbedövande cerise, knallgult, giftgrönt, lila, kobolt, rött och orange.

Susanna Strömquist
Publicerad
Annons

Två av modets främsta trenddrivare, Miuccia Prada och Nicolas Ghesquière på Balenciaga, satsar på storblommigt till våren. Ghesquière har letat fram konstfulla mönsterkompositioner ur Cristobals couturearkiv och putsat upp dem med ny glans på skulpturala timglasformer med ett och samma mönster från axelmarkerad kavaj till minikjolsfåll. Inget mix, match och gatunära som förra säsongen. Kreationerna kompletterades med knähöga gladiatorssandaler med stilettklack.

Miuccia Prada presenterade sina blommor i uppdaterad art nouveau-tappning med grafisk sagokänsla och artificiella gröntoner. Förutom blommiga byxor i pyjamasstuk, som även lanserades på flera andra visningar, tänker sig Prada också vida kjolar, randigt och rutigt på längden, bredden och tvären i udda färgkombinationer, och lager på lager-transparens – en annan av säsongens trender. Pradas färgstarka vårskor, med knästrumpor i avvikande färg, blommar lika friskt som kläderna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons