Krönika

Per Wästberg:Hyckleriet om islamism upprepas

Per Wästberg
Frankrikes premiärminister Jean Castex och inrikesminister Gerald Darmanin möter pressen efter att polisen Stéphanie Montfermé mördats.
Frankrikes premiärminister Jean Castex och inrikesminister Gerald Darmanin möter pressen efter att polisen Stéphanie Montfermé mördats. Foto: TT

I Frankrike har 268 människor mördats i terror sedan attacken mot Charlie Hebdo 2015. Oron är stor och arméofficerare har till och med antytt att de måste ingripa i rådande läge.

Publicerad
Annons

Den viktigaste makt vi har är makten att välja den lins genom vilken vi iakttar verkligheten. De flesta väljer historier som leder till samarbete och godhet. Men under senare år har en ondskefull berättelse tagit form i delar av den muslimska världen. Den ser människans historia som ett krig mellan islam å ena sidan och å den andra kristna, judar, ateister, som därmed kan dödas utan hänsyn och skuld, det är rentav beundransvärt att göra det. De som ansluter sig till den berättelsen, hur få de än är, tränger beväpnade in på marknadsplatser och klassrum och skriker ”Allah är stor”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons