KD och SD efterlyser en utredning av SR

Mikael Oscarsson, försvarspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, menar att Sveriges Radio måste lägga alla kort på bordet.
Mikael Oscarsson, försvarspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, menar att Sveriges Radio måste lägga alla kort på bordet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

KD och SD vill se en oberoende utredning av händelsen med en Ekotreporter som hade en relation med en person som pekats ut som säkerhetshot. SR:s säkerhetschef avfärdar kravet: ”Vi känner oss trygga med arbetet som gjorts”

Karin Thurfjell, Kristin Westesson
Publicerad
Annons

Händelsen med en reporter på Sveriges Radios Ekot som inlett en relation till en person som Säpo pekat ut som islamist och hot mot rikets säkerhet bör utredas av en oberoende part, säger Kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson Mikael Oscarsson. Han tar upp att mannen dömts för att ha mordhotat en tidigare chefredaktör på Gefle Dagblad.

– Att en journalist som rapporterar om det inleder en relation med en som hotat en annan journalist till livet är inget som kan bara förbigås. Sveriges Radio borde lägga alla kort på bordet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons