RecensionKrogguiden

Le RougeTeatralisk krog kvar i 1980-talet

 Det har alltid varit svårt att sätta fingret på sammetstyngda Le Rouge i Gamla stan. Det gäller såväl ställets styrkor som svagheter. Den stora frågan är och har alltid varit: Varför och för vem?

Publicerad
Inredningen är symtomatisk för Le Rouge – daterad och tung.

Inredningen är symtomatisk för Le Rouge – daterad och tung.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Redan vid öppningen 2007 skrev Krogguiden: ”Vi har lite svårt att sätta fingret på om det är finkrog eller bistro.”. När stället tre år senare omdefinierade sig med namnet Brasseri Le Rouge och snack om lägre priser (nåja) skrev vi: ”Nu undrar vi snarare om det är ett brasseri eller en finkrog.”.

Oavsett vad man kallar den sammetstyngda lokalen så har den alltid upplevts lite väl teatralisk. Övriga världen har för länge sedan övergett Moulin Rouge-looken och när ”Peter Nordin and friends” i höstas infogade Le Rouge till sitt snabbt växande krogimperium blev vi förvånade över att man höll kvar vid det gamla.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons