ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Börs-vd:n som vill göra nytta för många

Det är lättare att vara svensk chef i Singapore än att vara svensk chef i USA. Det tycker finansveteranen Magnus Böcker som räknar in sitt fjärde år som vd på Singaporebörsen. SvD Näringsliv har besökt staden som nu går om London som världens finanscentrum.

Katarina Hugo
Publicerad

Energisk och intensiv. Det är omdömen som dyker upp när man möter Singporebörsens svenska chef Magnus Böcker. Vi träffas på anrika Raffles hotell en sen söndagseftermiddag. Bankkostymen är kvar i garderoben och istället möter han upp i trendriktiga chinos och barfota i ett par mockaskor. Som chef för ett asiatiskt bolag i 40 miljardersklassen gör Böcker tidigt klart att han är väldigt försiktig med uttalande till media. Vårt möte går därför lite under radarn eftersom han inte kan be sin presschef att komma in och jobba på en söndag. Det är inte kutym.

Flyttlasset från New York och till Singapore med fru och tre tonårskillar gick i december för fyra år sedan och det är uppenbart att den ekonomiska utvecklingen i Asien engagerar. Han pratar om ”sin” börs och ”vi” i Asien. Redan inom 20 år räknar man med att det finns mer tillgångar i Asien än i Europa och USA. Singapores finansmarknader kommer enligt Böcker att få en unik roll i detta sammanhang.

Laddar…