Första kvinnan simmade över Atlanten

Efter nästan en månad i havet har Jennifer Figge kommit upp på land igen. Sedan hon senast nuddade marken har hon lyckats med bedriften att bli världens första kvinna att simma över Atlanten.

Publicerad
AP
Foto: AP
Annons

56-åriga Jennifer Figge nådde fram till en strand i Trinidad i torsdags, överlycklig och utmattad, skriver AP. 56-åringen simmade iväg från Kap Verde-öarna vid Afrikas västra kust den 12 januari. Oftast vaknade hon vid sju-tiden på morgonen, åt frukost bestående av pasta och bakade potatisar medan hon och hennes besättning bedömde dagens vädet. Som längst simmade hon i åtta timmar och ibland genom vågor med en höjd på nio meter. På kvällarna klättrade hon ombord på sin följebåt igen och åt kött, fisk och jordnötssmör för att få tillbaka några av de omkring 8 000 kalorier hon brände i vattnet varje dag.

56-åriga Figge kommer från Aspen i Colorado, USA och har drömt om att simma över Atlanten sedan på 1960-talet. Nu tänker hon simma vidare från Trinidad till de brittiska Jungfruöarna, innan hon åker hem till Aspen för att förenas med sin hund.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons