Hon fick drömjobbet

Redan som student på Stockholms universitet ville Pernilla Meyersson arbeta på stora internationella institutioner. Drygt 25 år senare går drömmen i uppfyllelse. Nu lämnar hon Riksbanken för ett toppjobb på IMF i Washington DC.

Emmylou Tuvhag
Publicerad
Annons

Hon har just kommit tillbaka från USA:s federala huvudstad. Den här gången var det en kort visit för att träffa blivande arbetskamrater, besöka personalavdelningen och bestämma vilket område som hon skulle vilja bo i när flyttlasset går över Atlanten. Det var första resan sedan hon fick beskedet att toppjobbet på Internationella Valutafonden (IMF) blivit hennes.

Nu är hon tillbaka vid skrivbordet på Riksbanken. Än finns tid att förbereda sig och kollegerna har gjort ett schema att följa. Det ska bli Pernilla Meyerssons IMF-skola. Lektionerna har teman som är vitt spridda, allt ska behandlas från finansieringsmekanismer till kvotsystem och hur fonden egentligen fungerar som institution. I januari ska Pernilla Meyersson vara redo att landa i Washington DC som ställföreträdande exekutivdirektör vid det nordisk-baltiska valkretskontoret. En av uppgifterna är att föra de nordiska och baltiska ländernas talan i IMF:s styrelse.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons