Tusentals klagomål mot SL – här rivs reklamen ner

SvD:s fotograf kom till Östermalms tunnelbanestation på tisdagsmorgonen just som en kvinna rev ner en av SD:s stora reklamaffischer. En del affischer förstördes redan på måndagskvällen.
SvD:s fotograf kom till Östermalms tunnelbanestation på tisdagsmorgonen just som en kvinna rev ner en av SD:s stora reklamaffischer. En del affischer förstördes redan på måndagskvällen. Foto: Pi Frisk

Klagomål och anmälningar rasar in efter Sverigedemokraternas kampanj i Stockholms tunnelbana. Vid lunchtid på tisdagen hade SL fått in närmare två tusen klagomål.
– Det pågår en dialog just nu om affischerna ska sättas upp igen eller inte, säger Sofie Brange på reklambolaget Clear Channel, som är ansvariga för annonserna.

Frida Svensson, Anton Assarsson, TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

SD:s nya reklamkampanj i tunnelbanestationen Östermalmstorg i Stockholm har väckt starka känslor. Vid lunchtid på tisdagen hade SL fått in närmare två tusen klagomål på reklamkampanjen. Justitiekanslern har fått in 46 anmälningar, och reklamombudsmannen 36 stycken.

På textremsor i taken och affischer på väggarna stod texter på engelska om att Sverige har problem med organiserat tiggeri.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons